„Републиканци за България“ обяви официално водачите си на листи по места. Съобщаването на имената съвпадна с отцепването на един депутат от ПГ на ГЕРБ.

Владислав Тошков Николов напуска партията, обяви на днешното пленарно заседание председателят на парламента Цвета Караянчева. Тя прочете на депутатите писмото на колегата им, в което той се обявява за независим депутат.

Владислав Николов е народен представител от Плевен, икономист е. Въпреки че не е сред най-активните в парламента, той не е депутат за първи път. Името му веднага се появи в листата на Цветан Цветанов – той ще е водач на 15-ти МИР Плевен.

Николов обаче не е единственият интересен водач. Парламентарната му сътрудничка Надя Бонева също е начело на листа – в 11-ти МИР Ловеч, уточнява tribune.bg.

В столичния 26-и МИР начело в Чавдар Маринов, уволнен от Десислава Танева зам.-министър, който е бил уволняван и от Държавен фонд „Земеделие“ преди това. В Монтана води Пенка Пенкова, бившата кметица на Лом, а в Пазарджик – кадър на АБВ. Става дума за Атанас Шопов.