Телефонът на новия депутат от ГЕРБ Галя Василева буквално загря в последните часове. От сутринта, когато бе гласувано предсрочното прекратяване на мандата на Жечо Станков и стана ясно, че Василева ще попадне в 44-ото Народно събрание телефоните й не са спрели да звънят, пише "Флагман".
„Много хора ми се обадиха, за да ми честитят и пожелаят успех. Първи бяха бургаските депутати от ГЕРБ, а след това и приятелите младежката структура”, каза Галя Василева. Тя се въздържа от политически коментар, който ще направи, след като ЦИК официално обяви решението й за влизането в парламента. Очаква се това да отнеме между 3 и 5 дни.



Галя Василева бе на седма позиция в листата на ГЕРБ и попада в парламента, след като Жечо Станков напусна, за да стане зам.-министър на енергетиката, а Семир Абу Мелих се отказа от правото си да влезе в НС.

Красивото лице на ГЕРБ е на 29 години, но вече е със солиден политически опит. Тя е два мандата общински съветник и едно от разпознаваемите нови лица в политиката. По време на кампанията Василева пое ангажимент да работи за разширяването на правомощията на Министерството на младежта и спорта, заради което се очаква да попадне в ресорната комисия в НС.

Галя Василева презентира интересната идея регионалните структури на спортното министерство да разработват собствени стратегии, според спецификата на всеки регион. Да не се занимават само със спорт, както е в момента, а да помагат на младежки НПО-а и индивидуални младежки групи в малките населени места, както и да организират семинари за личностното им развитие.

На мястото на Галя Василева в Общинския съвет в Бургас ще влезе Георги Кузманов.