"Не преставам да мисля за случващото се у нас. Чета различни коментари. Особено отвратителни са коментарите на фенове на "Демократична България", които продължават с просташка инерция да плюят по ГЕРБ/СДС и конкретно по Бойко Борисов. Две години го правят и от тази тяхна простотия отлично се възползва избраният с тяхна помощ прокремълски президент", това написа в личния си фейсбук профил евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов.

"Възползва се и партията наследник на престъпната организация БКП и макар и само за няколко месеца тя успя да направи своя лидер вицепремиер и министър на икономиката. Колко и какви червени кадри бяха разположени през това време в държавната администрация все някой ден ще узнаем.

Какви милиарди бяха превъртяни "насам-натам" през този период дано също някога стане ясно. Но всичко това се случи с действената подкрепа на "Демократична България".

Без т.нар. дабъли БСП щеше да види управленска власт на кукуво лято. Впрочем СДС и ГЕРБ са партиите, които единствени не са правили никога коалиция с БСП.

А що се отнася до Бойко Борисов, то е очевидно, че при настоящата криза той постъпи по възможно най-отговорния и честен спрямо гражданите начин: открито изрази позицията си, заяви, че е готов да подкрепи правителство, излъчено с мандат на тези, които най-много храчеха срещу него - "Демократична България".

Борисов обяви решението си за третия мандат БЛИЦ TV

А такъв жест може да направи само политик и държавник, за когото най-важни са интересите на българските граждани, народните интереси. Убеден съм, че така ще преценят поведението му и в парламентарната група на ЕНП.

А на политиците от "Демократична България", които с глупавото си поведение от 2020 г. до днес върнаха назад в развитието й нашата страна, бих искал да кажа само едно: България не заслужаваше да я предадете така, както го сторихте.

Халал да са ви даренията от знайни и незнайни дарители, но истината е, че не постъпихте човешки и достойно, не постъпихте като демократи. И докато съм жив, това ще ви го напомням. А след като и мен няма да ме има на този свят, съм сигурен, че ще се намерят и други демократи, които ще припомнят престъпното ви съешаване както с БСП, така и с президента. Приятен ден!", заяви евродепутатът Александър Йорданов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук