Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси, пише "Монитор".
За Христо Иванов КТБ е като за Мирча Кришан – краставицата. За румънския комик цитирането на процента водно съдържание в зеленчука беше начин да минава всеки изпит в своите скечове. Далеч не скеч, а реалност са обаче опитите на българския провален правосъден министър Христо Иванов, не случайно носещ звучния прякор Пинокио, да блокира всячески дейността на синдиците на КТБ в полза на единия от менторите си – банкера-беглец Цветан Василев.

И присъдружният на кръга „Капитал“ сайт „Медиапул“ старателно описва всеки негов напън. След като само преди дни синдиците на фалирания трезор публикуваха анализ, от който ясно лъсна, че Василев е двигател на вървящия вторичен грабеж на КТБ, като вече е отмъкнал или пробва да отмъкне фирми, финансирани от банката с близо милиард, Иванов внезапно престана да иска отчети.

За сметка на това обаче заяви, че щял да пита премиера Огнян Герджиков защо в данните на синдиците липсвали данни за авоарите на банката в чужбина. Целта отново е същата – да минира опитите на представителите на държавата в КТБ да спрат новото ужилване, извършвано от Василев и ортаците му у нас.