Наглостта на Фабриката за фалшиви новини придоби международни измерения, след като лъсна наяве, че един от рупорите й – финансираният от банкера беглец сайт „Фрогнюз“, е въвлякъл в поредната си манипулация дори US сенатор.

Интернет страницата на агент Академик на ДС Огнян Стефанов, която от вече над година играе ролята на личен пресцентър на подсъдимия за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев, пусна партенката преди седмица, като обяви, че не друг, а лично американският сенатор Джон Корнин от Тексас се бил ангажирал да ускори приключването на процедурата, стартирана от банкера беглец, по акта „Магнитски“.

Пак според статията на „Фрогнюз“ с Корнин се били свързали от обвързаното с банкера беглец НПО „Ние, гражданите“ на друг агент на ДС – Вера Ахундова. Пред т.нар. НПО, съществуващо единствено и само за да работи като глашатай на банкера беглец под прикритието на гражданска организация менте, Корнин бил декларирал, че щял да съдейства „за излизане на истината за събарянето на КТБ и за разкриване на виновните лица“.

Повече по темата може да видите на сайта на в. Монитор