Политическите сили да не се заиграват със страховете на хората. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на редовната сесия на Столичния общински съвет във връзка с напрежението в района на бежанския център в кв. "Овча купел", съобщи „Фокус”.
Тя коментира, че са получили уведомления от ВМРО за провеждането на протест пред центъра за бежанци в кв. "Овча купел". "Протестът е съгласуван да се състои недалеч от центъра, във времето до 20.00 часа. По препоръка на СДВР - в по-светлата част на деня", заяви тя като уточни, че от СДВР са взели мерки да не се стига до излишно напрежение. Тя припомни, че на 15 септември е била на място, за да се срещне с местни жители. "Поискала съм от СДВР 24-часово полицейско присъствие.

Вчера се срещнах и с директора ст. комисар Младенов. Той пое ангажимент и вече има три патрула, включително и денонощен такъв на жандармерията", поясни кметът на София.

Освен това тя коментира, че там е поставено допълнително осветление и видеонаблюдение. "Обръщам се към политическите сили да не се заиграват със страховете на хората. Те са основателни. Необходимо е да предприемем адекватните мерки - да осигурим сигурността на хората, а не да провокираме излишно напрежение", уточни Фандъкова.