По време на извънреден брифинг финансовият министър Асен Василев бе попитан дали спорният шеф на НАП Румен Спецов ще бъде заменен скоро с друга фигура, като основен довод бе изтъкната фирмата със задължения, която той продава. 

"Г-н Спецов няма задължения на фирмата си. Има безпрецедентно събиране на данъци от страна на НАП. Очевидно няма проблем с управлението на НАП. Събрали са повече пари, отколкото в предишните години", категоричен бе той. 

"Айде сега, вие ми кажете как продавате фирма със задължение? Кажете ми и как се събират 17,8 на 100 повече в инфлация. Инфлацията плюс ръста пак не правят толкова", увери финансовият министър. 

Той заяви, че до момента темата с фирмата на Спецов е била разисквана детайлно и няма нужда се дава повече дискусия, тъй като е било установено, че фирмата му няма задължение от 1,5 млн. лв. Според него, НАП върши работата си перфектно и е събрала много повече данъци от последните години, изтъквайки че са изтекли близо 12 млрд., които не са били събрани в последните години.