Политическа криза в България няма! Това заяви след връчването на решението новоизбраният президент. По думите му в момента тече нормална конституционна процедура. „Няма място за драматизация. Изходите са два – или ще бъде съставен кабинет в рамките на настоящия парламент или очакваме назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори“, коментира той.
Попитан дали е готов с проект за служебен кабинет, новоизбраният президент заяви: „Един президент трябва да бъде готов на всякакви ситуации и да поема своята отговорност“ и продължи: „Служебният кабинет е изключителна отговорност на президента Плевнелиев. Така е по Конституция“.

Той посочи, че ще бъде информиран и разчита на опита на президента Росен Плевнелиев.

Така Радев отговори на премиера в оставка Бойко Борисов, който посочи, че е редно Радев също да участва в реденето на новия кабинет, при положение, че не се сформира правителство в рамките на този парламент. 

"Ще работя и ще отдам своите сили и енергия за демократична и просперираща България", посочи още бившият главнокомандващ на ВВС.

Връченият ми мандат на мен и на г-жа Йотова е израз не само на признание за резултата от тези избори. Това е изключително отговорен и задължаващ акт. Искам да ви уверя, че ще работя и ще отдадем своите сили и енергия за демократична и просперираща България. Благодаря на всички“, заяви ген. Румен Радев. 

Той посочи и че ще инициира срещи за обсъждане на вариантите за въвеждане на мажоритарната избирателна система, каквото поискаха 2,5 милиона българи, гласували на референдума на Слави Трифонов.