Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров е името на министъра от разработката "Лиани", която съдържа информация зе черните каси на ДПС. Това посочи ген. Атанас Атанасов от ДСБ по Нова телевизия, който присъства на изслушването на бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.
 В разработката "Лиани" се е стигнало до извода, че има Трезор в ДПС, в който директно са се вкарвали парите, посочи ген. Атанасов. По думите му точно преди да бъде открито местонахождението на "черната каса" е изтекла информация и разработката е спряна. Посочено е, че трезорът се намира някъде на ул. "Позитано", от което депутатът от ДСБ предположи, че може да е в апартамента, обитаван от младежката организация на ДПС, който се намира на същата улица. Със специални разузнавателни средства е събрана информация, че е било наредено от парите от Трезора да се даде крупна сума на министър Чакъров за пътуване в командировка. Повече информация обаче не е дадена на депутатите.  Бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов е разговарял с главния прокурор заради изтичането на информация.
Според ген. Атанасов управляващите крият данни. Той настоява да бъдат представени всички справки по "Лиани" в противен случай опозицията ще подкрепи предложението на Минчо Спасов, който е председател на вътрешната комисия, депутатите да не гласуват бюджета на МВР и ДАНС, докато не им бъдат представени всички материали.
БСП ще "хвърли" на вълците"  ДПС още след Нова годиноа, когато вече не може да се иска вот на недоверие на кабинета и правителството няма да може да падне, предположи ген. Атанасов. Според него има нещо странно и в новоназначения зам.-председател на ДАНС Николай Методиев, който зае мястото на освободения Иван Драшков. По думите му Драшков е резолирал точно на Николай Методиев да се заеме с разработката  "Лиани", след като ГДБОП я е предала на ДАНС. /БЛИЦ