„Писмото е действително. Търсехме мнението на активистите ни по това, което към онзи момент ни бе предложено. Какво се е решило в последствие… не знам“, това заяви председателят на „Демократи за силна България“ (ДСБ) ген. Атанас Атанасов по повод новината от преди дни, когато от ДСБ разкриха цялата структура на кабинета „Петков“ и какви кресла са изтъргували.

„Да, беше обсъждан вариант от „Продължаваме промяната“ (ПП) за ротационния принцип за председател на Народното събрание (НС) и Корнелия Нинова да бъде първият избраник“, допълни той.

„Лидерите на политическите партии, които ще са в коалицията, е добре да останат в парламента, а в Министерски съвет (МС) да изпратим експерти. Така ще се вдигне авторитета на НС.

За правителството нищо не е договорено на този етап – включително структура на МС и имена“, каза още ген. Петков в сутрешния блок на БНТ.

„Смятам, че моето място е в парламента“, така той отговори на въпрос ще става ли министър или пък да поеме друг важен пост. БЛИЦ припомня, че преди време се появи информация, според която той е спряган за шеф на ДАНС.

„Три сигурни имена са излезли досега от ПП – Кирил Петков за премиер, Асен Василев за вицепремиер и Бойко Рашков за силов министър. Мисля си, че това може и да е тестване на публичните нагласи“, допълни ген. Атанасов.

Попитан за подигравките, които получи в първия ден на НС и това, което се случи при избора му за зам.-председател на парламента, той заяви: „Доста се посуетих дали да се кача, защото не бях сигурен дали изобщо има стол за мен“.