Заместник-председателят на Народното събрание и член на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов призова президентът Румен Радев публично да представи доказателства относно твърдението си "че се пазаруват депутати". 

"Като зам.-председател на Народното събрание настоявам президентът Радев публично да представи доказателства за твърдението си, че се пазаруват депутати. В противен случай трябва да понесе отговорност затова, че с клевети съучаства в опита за сваляне на правителството", написа Атанасов в профила си във Фейсбук.

Радев заплаши Петков с тежки последствия, ако направи това! ВИДЕО

По-рано днес държавният глава заяви пред журналисти: "Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, а другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа - убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта".