Важно е въпросите да се дискутират и да няма пристрастия. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ГЕРБ и бивш началник на отбраната ген. Константин Попов по повод споровете за закупуването на нови изтребители за Българската армия.

Всички видове въоръжени сили трябва да се развиват паралелно и синхронизирано. Това е добра политика. Българската армия е едно цяло – трите вида войски не воюват поотделно, подчерта ген. Попов. Не купуваме само самолети - тук става въпрос за сигурност. Работната група детайлно и безкористно трябва да разгледа офертите и да вземе решение. Служебното правителство отвори вратата и даде начало на преговори, но не взе решение.

Да решиш, че някой друг ще реши, не е решение. Няма друг изход освен да се проведат допълнителни преговори и да се избере самолетът, който носи сигурност. Решението е политическо, договорът трябва да мине за ратификация през парламента. Решението трябва да носи сигурност, заяви бившият началник на отбраната.

Ген. Попов каза, че няма противоречия за проекта за нови изтребители с президента Радев, който е бивш командир на Военновъздушните сили.