"Всеки 10-ти офицер е ранен или убит при връх Каймакчалан. Ето защо това, че председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе там е показателно". С тези думи започна участието си в предаването Патарински LIVE по Канал 3 ген. Константин Попов, депутат от ГЕРБ и председател на комисията по отбрана в парламента.


Ген. Константин Попов

"Всеки има право да протестира, да бъде активен, това е здравословно и за политическия елит. Един протест може да бъде здравословен или разрушителен, в зависимост от целите, които гони.

Не разбрах защо трябва да се биеш с полицията и да влезеш в празна сграда? Не разбрах и защо бяха освирквани на 6 септември, вместо да сме единни", коментира той.
 
"Нека не бъркаме личните качества с професиите. Не одобрявам с униформата да се тръгне в конфликт с полицаите, да ме извинява ген. Шивиков. Знаме срещу знаме да се тръгне е пагубно", допълни генералът.
 
"Не трябва да слагаме знак върху хората защото имат някаква професия. Трябва да се търсят силни хора, които да преодоляват личните си амбиции в името на общото благо. Има и недобри сценарии, които могат да се случат в сложна геополитическа и икономическа среда", сподели депутатът.
 
"Напрежението нараства в различни точки. Трябва да намерим мъдростта и силата да си оправим държавата, да имаме и общ идеал.

Личните качества оформят човека, професията му прибавя характеристики. Генералите в армията не бива да се занимават с политика, тези, които са напуснали, трябва да са много внимателни", заяви бившият военен.
 
"Политиката е нещо сложно и различно. Ще е грешка, ако премиерът Бойко Борисов да подаде оставка в тази сложна ситуация.

Оставка значи допълнителна дестабилизация, търсене на нови личности, които не са навътре в проблемите. Нямаме време за това.


Не мога да приема, че ще се хвърлят камъни по полицаи. Недопустимо е", смята ген. Константин Попов.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес депутатът от ГЕРБ Тома Биков огласи ще подаде ли Борисов оставка и кой генерал е най-вероятно да го смени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!