„Имам стратегия и съм сигурен, че тя ще доведе до победа. Ще я обявя, когато ГЕРБ посочат техния кандидат”, каза в Стара Загора днес кандидатът за президент издигнат от Инициативен комитет и БСП.
„Като военачалник в тази борба, имам пълното право да решавам, как да стигна до целта”, допълни генералът.

По думите му за него няма неудобен кандидат и чака с интерес обявяването на останалите кандидатури.
В Стара Загора генерал Радев пристигна по покана на Инициативния комитет, подкрепящ кандидатурата му. Заедно с него бяха и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова, както и председателят на БСП Корнелия Нинова, пише topnovini.bg.

В препълнената зала на Държавна опера те се срещнаха с представители на инициативните комитети от Стара загора, Казанлък и Чирпан, както и с много членове на БСП и симпатизанти.

По-рано през деня генерал Румен Радев бе гост на Тринадесетия национален събор на русофилите, който се проведе край язовир „Копринка”.

„Вековното приятелство между руския и българския народ ще надживее всяка политическа зима”, каза в приветствието си кандидатът за президент на България. Според него в момента отношенията ни с Русия са в труден период и е крайно време те да стъпят на открита, ясна и прагматична основа, лишена от всякаква идеология.

Трябва да се възстанови диалога и доверието, трябва да се отменят санкциите срещу Русия, които вредят и на европейската общност и на руския народ. Генералът призова за възстановяване на търговските отношения между България и Русия, както и връщането на българската продукция на руския пазар.

„Наш дълг е да предадем на следващите поколения топлотата и човечността в отношенията между двата народа", каза още генералът.