Продължават да валят реакции срещу публикувания от "Възраждане" списък с преподаватели, които са се обявили против прокарания от партията закон за забрана на ЛГБТИ пропагандата в училище.

Георг Георгиев се възмути от черните списъци на "Възраждане" и аверите им от ПП

"Публикуването на списък с имена на учители, само защото са изразили свободно мнението си е недопустимо! Определянето им като „паразитиращи“ е не само грозно, но обиждащо хиляди достойни български учители", написа Георги Георгиев от ГЕРБ.

"Тази публикация от партия „Възраждане“ е всъщност ярък пример за кръчмарска пропаганда. Най-малкото, което трябва да направят е да се извинят незабавно на цялото учителско съсловие, а не просто да трият публикациите си.

Другият, който дължи извинение е лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Който нарече публикувания списък „списъкът на Шиндлер“. Той просто трябва да се извини на своите учители, заради това, че нищо не е научил от тях.

Незнанието не е извинение, особено за политици на такова ниво. Затова е важно българските училища да бъдат подкрепяни в мисията им да са домове на знанието, на фактите, но и на критичното мислене.

Петков пак сътвори чутовен гаф, екс ПР-ката му го засрами

Казвам го, като един от депутатите от ГЕРБ-СДС, които не подкрепихме внесените от „Възраждане“ промени в Закона за училищното и предучилищно образование.

Категорично никаква пропаганда няма място в българското училище! Но това няма да стане като се въвеждат дефиниции за сексуална ориентация, които нарушават българското и европейско законодателство и създават условия за конфликти, разделение и омраза.

Изборите идват и отминават, човешките права и достойнството остават. Освен ако не зачеркнеш достойнството си сам, както направиха днес Костадин Костадинов и Кирил Петков", добавя той.