Политикът Георги Гергов, кметът Здравко Димитров и владиката Николай Пловдивски направиха първа копка на бъдещия параклис на Джамбаз тепе рано тази сутрин. 

Социалистът е дарил голяма парична сума за изграждането на църквата Св. Архангел Михаил в новата част на Града под тепетата. 


Митрополитът специално благодари на дарението на земя и сумата дадена от Гергов с пламенно слово. 

"Някой попита тези дни: „Има ли нужда Пловдив от още един храм? Ама защо сега трябва да се строи тази църква, не са ли ни достатъчно тези, които имаме? Защо властта помага да се строи църква? Кому е нужна тя?”

По време на робството, когато са изградени всички храмове в Стария град на Пловдив, градът е бил десет пъти по-малък от сега. Защо, според вас, в онази епоха и в онзи десет пъти по-малък град хора като Вълко Чалъков, Салчо Чомаков, Константин Моравенов, Захари Зограф, Станислав Доспевски и другите ктитори, строители и зографи са вдигали неуморно църква след църква?", поде митрополит Никола. 

"Похвалвам още веднъж г-н Георги Гергов за това, че сам и по своя воля отдава Божието Богу. Благодаря на г-н кмета Здравко Димитров, който даде обет, че лично ще изнесе до горе основния камък и удържа на думата си", добави владиката.