Как да гласуваме конвенцията, какво искате? Да напишем тук в парламента "транс-джендър Парламент". Иван не е жена, но ако Иван иска да е жена не му трябва този закон. Вие знаете какво е жена, нали, попита депутатът от ГЕРБ Георги Марков в предаването "Патарински live" по Канал 3.
"Нито българите, нито институциите в България имат нужда някой да ни казва какво е пол. Гласувах в комисията против това, че в България се въвежда понятието социален пол. Всички знаем какво е жена, всички знаем какво е пол, не сме дебили. Може да сме най-бедните, но не сме идиоти", заяви Марков.

България е в челните редици за борба с домашното насилие и въобще с насилието, а в някои от развитите демокрации има такова насилие, което всички сте видели по телевизията, които конвенцията не можа да предотврати, каза депутатът.

„В България пред „Александър Невски“ не е имало малтретиране на хиляди жени, късане на сутиените им, обезобразяването им, а на Кьолнската катедрала това се случи. Вие българските медии никога нямаше да си позволите, ако над 3000 жени са малтретирани, да го скриете. Немските телевизии го скриха. Нашите органи на реда щяха да натупат онези ислямистки завоеватели“, коментира Марков.

"Това е една какафония - нелиберална щуротия, която аз няма да гласувам. Случва се едно безумие. Не можем да приемем конвенцията. Аз ще гласувам "против". Днес разбрах, че Вежди също ще гласува против. Ние сме един набор, вече сме възрастни за такива разбирания", издаде Георги Марков.

"ГЕРБ дава много голям коз на г-жа Нинова и той е тя на следващите избори да се яви като основен защитник на семейството и ценностите", допълни той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ