"Г-жа Караянчева не беше права в изявлението. Споделям на 100% мнението на Радев. Откакто управлява ГЕРБ парламентът е превърнат в изпълнение на едноличните му решения". Това каза Корнелия Нинова по повод гневното изказване
"Вот на недоверие и премиерът го няма? Не е за пръв път. От месеци не е стъпвал в парламента. Виновни сме, че сме го докарали до там и че позволяваме на министър-председател да не дойда. Мълчахме, когато ни нарече безделници. Включително и ГЕРБ. Споделям възгледа, че парламентарната република атрофира. Откакто Борисов е премиер, не управлява държавата, а той еднолично", допълни тя.

Нинова разкри, че днес в ПП ГЕРБ са получили СМС от Борисов, в който пише: "Няма мърдане. Ратифицирате Истанбулската конвенция."

Нинова смята Радев за изключително последователен. "Той изпълнява всичко, което е казал в кампанията си. 

"Не приемаме Истанбулската конвенция нито по начина, по който е направена, нито по съдържание. Подписана е от министър Захариева без никой да знае. Нито има обяснения, нито нищо. В парламентарна република не се прави така. Да, това са си неговите депутати, но той управлява тази държава и трябва да излезе пред народа", продължи тя. 

"Насилието е престъпление, ще предложим текстове и ще приемем конвенцията. Ние не сме съгласни с въвеждането на "социален пол" и с това учениците да се обучават в училище. Искам да кажа нещо като съпруга, майка и българка. Често ми казват "ти си жена и си срещу тази конвенция". Мисля, че някой ни използва отзад напред и някой използва децата ни. Вече тук смисълът е "пазете децата". Тези дни какво се развива - внасяме предложение за т.нар, "културен чек", в който българското правителство дава един чек от 200 лв на едно българско дете, с което да си купи книга, учебници и да отиде на кино. ГЕРБ го отхвърлиха. Няма да дадем децата да не могат да споделят българската си култура, а да дадем тези пари за хора, които да ги обучават как да приемат различния пол", каза още Нинова. 

"Нестандартна роля на пола може да е жена, която кара трактор. Нестандартна роля на пола е мъж да бъде майката в семейството. Щом този текст е написан така и дава основание за това разделение, най-истинското решение е да спрем това в парламента. Ще си приемат конвенцията. Все пак "няма мърдане". Чуйте си народа, чуйте си църквата. Насила искат да приемем конвенция срещу насилието", заключи тя.