Обезпокоен съм за холандското правосъдие много повече, отколкото за нашето,защото у нас един садист, терорист и убиец няма да излезе от затвора. Това каза от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Георги Марков във връзка с изказването на холандския външен министър Стеф Блок относно приемането на България в Шенген.

Марков посочи, че е много загрижен за Холандия и холандския народ. "Защото в България нито един терорист не се е намерил да изтрепе хиляди граждани. Така че сме разтревожени за Холандия. В България е сигурно – и с охраната, и за гражданите. Обезпокоен съм обаче за холандското правосъдие много повече, отколкото за нашето, защото у нас такъв садист, терорист и убиец няма да излезе от затвора. Така че да не ни учи на демокрация холандският външен министър, а да си оправя нещата в Холандия“, каза Марков.

Той посочи, че тази ЕК ще бъде запомнена с това, че е натискала България да приеме Истанбулската конвенция и Пакта за миграцията на ООН. „Искат Великобритания извън ЕС, а мигрантите – вътре. Затова да бъдат малко по-скромни европейските институции, когато съдят България“, посочи Марков.