Готвят Йорданка Фандъкова за следващ премиер? Такава версия изплува в медийното пространство, след като стана ясно, че бившата столична кметица Йорданка Фандъкова е едно от имената в ГЕРБ, които се спрягат за водач на листата в София на предстоящите извънредни парламентарни избори, пише в. Уикенд.

Много е вероятно обаче тя да не остане депутат, а да бъде следващия министър-председател на страната или поне вицепремиер се говори сред хората в политическите среди.

Според най-новите социологически проучвания ГЕРБ е с около 10% преднина пред ПП-ДБ. В зависимост от изборните резултати като най-вероятна коалиция се очертава ГЕРБ и ДПС, но не е изключено към тях да се присъединят още „Има такъв народ“ и „Да, България“.

Докато течаха скандалите около ротацията, Бойко Борисов запази добри отношения с Христо Иванов.

В същото време Кирил Петков и Асен Василев се оплакваха, че лидерът на ГЕРБ не си вдига телефона, когато му звънят. Затова не е изключено след вота малката коалиция да се разцепи, като ДБ влезе във властта, а ПП остане извън нея.

От дълго време „Продължаваме промяната“ не били желан партньор заради амбициите им да овладеят службите и регулаторите.

Преди броени дни коалицията ДБ бе напусната от крайно левите елементи на партия „Зеленото движение“.

Те са искали да имат четирима депутати – незаслужено много на фона на мижавата им електорална подкрепа, която и в най-добрите им дни не е достигала заветния 1 процент. Така в ДБ останаха само две партии – „Да, България“ и ДСБ, които са много по-предвидим и опитен политически играч.