„Изцяло сам го направих“, това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в отговор на това кой е взел решението Асен Василев да бъде предложен за премиер в новия проектокабинет на „Продължаваме промяната“ (ПП).

„С това решение показах, че няма пост или позиция, която да е по-важна от това да спасим България от кризите.

Човекът, на който аз сложих моето име зад него, е човек, с който започнахме промяната рамо до рамо. Той е с безупречна репутация, невероятна честност“, допълни Петков за Василев.

„Следващата седмица ще отворим дискусиите с всички независими депутати, които бяха на ръба от коя страна да бъдат. Надявам се, че моето решение днес ще им помогне.

А самият кабинет кога ще се реди… това ще се реши следващата седмица“, заяви Петков в отговор на въпрос дали ще заеме някои министерски пост.

„Нито един дипломат не трябва да си позволява да дава ултиматуми на българската държава“ – това бе коментарът му по повод последната новина от руския посланик у нас Елеонора Митрофанова.

„Тя трябва да спре да се изявява по медиите, а дипломатическите отношения между България и Русия трябва да продължат, но никоя държава не трябва да си мисли, че нечий си дипломат ще поставя условия на свободна и независима България. Това няма как да се случи.

Моята молба към Руското посолство е наистина те да оттеглят тази нота.

Петков с извънредно обръщение към Митрофанова след нотата й до МВнР

Няма опасност за каквото и да било. Просто Митрофанова се опитва да играе със страховете на хората. Мисля, че от Външното министерство на руската държава ще й кажат да смекчи този тон“, допълни премиерът в оставка, който лично заяви преди дни, че ще изгони 70 руски дипломати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!