Скандалът с гаврата, която депутатът от БСП Явор Божанков си направи чрез неуместна и вулгарна шега със смъртоносната пандемия от COVID-19, която върлува в България и по света и маските, които трябва да предпазват от разпространението й, се разраства, пише "Монитор".

От ГЕРБ реагираха яростно на коментара на колегата си във Фейсбук, който гласи: "Когато гащите спрат пръднята, тогава маските ще спрат вируса.".

"Явор Божанков, срам ме е да споделя публикацията ти. Недопустимо е народен представител, пък бил и от БСП, да напише подобна глупост.

Намирам я за отвратителна подигравка с лекарите, медицинските сестри и доброволците, всички българи спазващи мерките месеци наред и гавра с паметта на починалите от COVID-19”, написа в профила си в социалната мрежа колежката на Божанков-Десислава Атанасова.

Социзбраникът на свой ред й отвърна: „Гавра е в един и същи ден да въведете и да отмените маските. Гавра е на 20 болни да ги въведете, а на 200 да ги отмените. Снимката лети в социалната мрежа заради това. Аз само ви показвам очевидното.“.

Атанасова обаче не остана длъжна и този коментар на колегата си. „Явор Божанков, нито един от твоите "аргументи", не променя интелектуалната висота на публикацията ти“, контрира го тя.

"Безумна низост" и "Минава всякакви граници" пък гласят само част от стоиците други критични към Божанков коментари под публикацията на Атанасова във Фейсбук.