С 641 гласа кандидатът на ГЕРБ Цецо Луканов спечели балотажа на местните избори в с. Брест. Опонентката му Марияна Несторова, зад която се обединиха сини, червени и земеделци, събра общо 612 гласа. Общо са дали своя вот 59 на сто от избирателите. Не са регистрирани жалби и сигнали за нарушения. От БСП са категорични, че ще искат касиране на изборите, заради купуване на гласове.
След сигнал за купуване на гласове в Брест при първия тур на изборите полицията и прокуратурата в Никопол започнаха проверка, чиито резултати се очакват през следващата седмица.
Кандидатите на ГЕРБ печелят изборите и в селата Мокреш, Монтанско, и в с. Ряхово, Русенско. В село  Зарица, Силистренско, бе избран пък кандидат на ДПС. 
Кандидатът на ГЕРБ Бисер Цветанов печели балотажа на изборите в събота за кмет в село Мокреш, Монтанско, съобщиха от Общинската избирателна комисия във Вълчедръм. Той спечели 293 избиратели срещу опонента си - кандидата от НДСВ Огнян Ефремов, който получи 287 гласа. Гласували са 79% от общо 750 избиратели. Изборите се наложиха заради смъртта на предишния кмет.
Георги Анастасов от ГЕРБ печели втория тур от частичните местни избори за кмет на село Ряхово, община Сливо поле, Русенско, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Атанасов е подкрепен от 582 гласоподаватели, а 516 са гласували за конкурента му Красимир Василев от БСП.
Кандидатът на ДПС Ренгинар Азиз бе избрана за кмет на силистренското село Зарица, също на втори тур. За Азиз са гласували 52% от избирателите. Нейният опонент Феджри Билял от ГЕРБ събра 48 на сто. Избирателната активност беше 74 на сто. /БЛИЦ