Обявените от управляващата коалиция мерки за овладяването на инфлацията всъщност подкрепят инфлацията, а единственото, което гарантират, е, че ще станем по-бедни. Това обявиха на пресконференция в парламента депутати от ПГ на ГЕРБ.

Според тях действията на правителството показват, че управляващите се готвят за предизборна кампания.

Доживяхме! Петков огласи антикризисните мерки на правителството БЛИЦ TV

"Единственото, което ни гарантират мерките на правителтвото, е, че ще станем по-бедни. Инфлацията в ЕС е 7%. У нас по официални данни е двойно по-висока. Нищо чудно с тези мерки да стане три пъти по-висока. Така губим всякакви шансове за еврозоната 2024 година", заяви депутатът. 

"Това са мерки в подкрепа на инфлацията. Единственото, което следва, е една бясна надпревара между плащанията - в това число социалните, и цените. И съм убеден, че в края на годината инфлацията ще е тройна на европейската и накрая - войната между цени, заплати и плащания ще бъде спечелена от цените. Мярката за бензина ще доведе до хаос по бензиностанциите и удвояване на времето за обслужване", каза колегата му Томислав Дончев. 

По думите на Тома Биков, обявените от кабинета мерки не са насочени и целта им е не да решат кризата с инфлацията, а кризата с управлението и настоящото правителство.

"От няколко месеца се обявяваме за предсрочни избори, а управляващите вече обявиха предизборната кампания. Мерките, които се предлагат, задълбочават финансовата криза. От МС обявиха, че тези мерки влизат от 1 юли. Свикнахме, когато Кирил Петков каже "добър ден", да гледаме къде е слънцето.

До 1 юли има толкова време, че най-добре българските граждани да не доверяват на тези които лъжат непрекъснато. Предизборната кампания ще бъде много скъпа", заяви той.

"Анализите все още продължават, защото дори и днес не чухме какво със сигурност се очаква. Призовавам българските пенсионери да не се доверяват на чутото защото нищо не е договорено дори в НСТС.

Кирил Петков отново излъга, че при ГЕРБ само 100 лева се е вдигнала пенсията, а реално тези много пари, за които говорят, е благодарение на добавката, която ние дадохме. Реално става дума само за 4% увеличение на пенсиите", каза Деница Сачева.

"Ясно е, че тези мерки влизат в сила не днес, когато хората имат нужда, а някога. Има два сигнала, че правителството се готви за предизборна компания - първият са мерките, вторият - появата на Бойко Рашков, който изскочи от нищото и отново говори за чували. Той винаги изскача, когато правителството има грандиозен проблем или е в предизборна кампания", заяви Десислава Атанасова.