Рухна конструкцията и на Бойко Рашков, и на Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания за изборите на 11 юли, че има стотици подслушвани политици, представители на медии и граждани. Това каза по време на извънреден брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Причината за брифинга стана закритото заседание и доклада за дейността на Комисията за разследването на насилие и подслушване на протестиращи.

„Ако имаше нещо подобно министърът на вътрешните работи щеше да огласи тази информация, а не да се крие удобно. Щеше да го направи и председателят на тази комисия. Рухна опорката на Бойко Рашков, на Николай Хаджигенов, Мая Манолова и т. н. Тази опорка вече не може да съществува на прага на следваща предизборна кампания“, допълни още Десислава Атанасова.

Според нея, целта на комисията е обществото да остане с впечатлението, че е имало незаконно подслушване: "Но данни за такова подслушване няма".

"В този доклад няма нищо секретно. Единствената цел е вие да не видите какво пише в този доклад и за каква предизборна измама става въпрос най-вече от страна на г-н Рашков, г-н Атанасов, г-жа Манолова и г-н Хаджигенов. След като свърши заседанието те ще излязат и ще повторят същите лъжи, ще кажат: има подслушване, но ние няма да ви кажем кое. Когато се свика 46-тото Народно събрание, цялата информация ще бъде представена на българското общество. Но сега знаят каква е тя и ги е срам да я предоставят. Това е причината да засекретят заседанието, при това при липса на кворум.

Това е един достоен финал на тези, които лъгаха и продължават да лъжат, и които след 2 месеца изобщо няма да съществуват в българската политика", каза Тома Биков по време на брифинга.

"Причината да бъде закрито заседанието показва, че някой не иска да се стигне до цялата истина. Ако имаха информация, че са подслушвани отделни политически лидери и протестиращи, те щяха да са първите, които да запознаят обществото, но уви това се оказа един голям балон, който се спука", заяви Александър Ненков.