От партия ГЕРБ уличиха Мая Манолова, че е подкрепила преминаването на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор по време на правителството на Пламен Орешарски.

„Гласуван е отново този закон и при гласуването вие като заместник-председател на НС от БСП гласувате в подкрепа на този закон“, извади разпечатка от гласуването през 2014г. председателката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя призова Мая Манолова да се самоопредели, защото сега подкрепя точно обратното – връщане на Бюрото за защита към правосъдното министерство.

„Не знам как да нарека това – амнезия, политическа шизофрения или гьонсурат. По времето на кабинета Орешарски БСП, ДПС и Атака подкрепят прехвърлянето. Време е да решите дали сте под юмрука на президента или сте част от някоя парламентарна група и сте част от парламента“, обърна се към лидера на ИБГНИ Атанасова.

В свое оправдание от трибуната Мая Манолова посочи, че са променени функциите на Бюрото за защита на свидетели и то се превръщало в „паравоенна структура за охрана на главния прокурор, която принудително довежда свидетели“.