На предишната пресконференция зададохме няколко въпроса към настоящия директор на фонд "Земеделие". Никой от нас не е казвал, че този човек трябва да влезе в затвора и линчуван и ние сме длъжни да проверим всяка информация, която достигне до нас. Това каза Тома Биков от ГЕРБ на извънредна пресконференция на партията. 

"На нас ни е малко необяснима бурната реакция на г-н Кутев. Най-нормалното в една демократична страна е, опозицията и медиите са се интересуват. Ако някой си мисли, че с такива бурни реакции някой ще ни подплаши и ще спрем да търсим информация за такива хора, много се лъже", допълни той.

Говорителят на служебния кабинет с първи думи след скандала с шефа на ДФ "Земеделие"

"Към данъчните измами сме изключително чувствителни след казуса със Спецов. Имаме още въпроси към служебния министър, към министър-председателя и към президента", обяви Биков. 

"2007 г., когато бях кандидат за кмет, се срещах с хората и те ми задаваха въпроси къде съм учил, с колко съм завършил, какво съм работил. Когато някой управлява вашите и нашите пари, когато взима решения за съдбата на хората, забранени въпроси няма", продължи Томислав Дончев.

"Първи въпрос - какъв предишен опит и експертиза има директорът на ДФ "Земеделие", попита Дончев.

"Разбрахме, че г-н Димитров е работил в Ложа “Ехнатон“ и фондация “Тамплиер“. В това няма нищо лошо. ДФ "Земеделие" разпределя 3 млрд. лв. годишно. Откъде се появи г-н Михайлов? Кой го доведе, кой го предложи? Г-н министърът? Това е една от най-важните институции в държава", завърши Дончев.