В ситуация като сегашната на растяща несигурност в международен план заради войната в Украйна, е неподходящо да се правят промени в службите за сигурност”. Това заяви днес председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според нея е неуместно посегателство в този момент изобщо обсъждането на темата за службата за национална сигурност и то „в контекст на най-различни нападки от страна на министри, от страна на членове на коалиционното управление, дори и от ако не се лъжа и министър-председателя”, коментира още тя.

Според нея от сряда наблюдаваме явната демонстрация на очевидни корупционни практики и обвиненията между партии в коалицията. Атанасова се позова на интервю на депутата от „Продължаваме промяната” Александър Дунчев, който заяви, че много от новите директори на горските стопанства са назначени по партийна линия и прикриват схеми с незаконен добив на дървесина. По този начин той директно намеси името на министъра на земеделието Иван Иванов, който е от квотата на БСП.

Атанасова очаквала прокуратурата да се самосезира по случая. Междувременно Дунчев и негови колеги депутати обявиха, че се готвят в най-скоро време да осветлят схеми за злоупотреби в земеделието.