Във Военното министерство се оказаха 9 много съмнителни поръчки. Опитвам се да съм максимално коректен, винаги ще има хора срещу мен. Това заяви служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков в ефира на Нова телевизия.
Относно критиката на ГЕРБ, че се намесва политически и разчиства пътя на БСП, той заяви: "Ние много обичаме да се мразим и да отричаме, а трябва да сме наясно че, за да просперираме, трябва всяко управление да надгражда предишните. Всяко правителство прави нещо добро, наред с това се случват и недобри. Ние сме склонни към далавери в немалко области. Не може да ги оставим безнаказани, трябва да алармираме съответните органи. Аз изобщо не съм се замислял кого щадя и кого не. Не знам кое министерство е било на ГЕРБ, кое - на Реформаторите и т.н."

"Днес излиза целият обобщен доклад. Там ще се види кои обществени поръчки са в центъра на нещата. Самият Борисов каза, че не бива да има обществени поръчки, след като са в оставка. Въпреки това на 26-27 януари е имало такива", заяви Герджиков.

"Самият факт че тунели се разпадат и убиват хора, значи че не се поддържат и не са пипани от години. Вместо да се изграждат нови участъци, финансирайте старите пътища. Борисов е честолюбив, знам, че е положил усилия и го уважавам, но това, което не е наред, няма как да не го кажа", изтъкна служебният премиер.