Главният секретар на Румен Радев - Димитър Стоянов коментира ситуацията с изтеклите СРС-та на президента. Още в началото на разговора той уточни, че няма никакво съмнение, че на записите гласът е на президента Радев. 

"Не съм се чувал с ген. Стойков от февруари миналата година. Разговорът не е иницииран от президента Радев. Той също не знае за какво става въпрос и пита: "за какво става въпрос". Вие от СРС-та ли казахте, че е това, защото аз не можах да разбера, но това, което видях и чух като информация, е инициирано от ген. Стойков", каза Стоянов по bTV. "Тук е момента да говорим малко с факти. През 2014 година офицера по връзки в обществеността във ВВС назначава г-жа Генчева за временно изпълняваща длъжността на "връзки с обществеността", посочи още той. 

"Г-жа Генчева е настоящата г-жа Радева. Г-жа Генчева е била на тази позиция до август месец 2016 година. След това по същия начин е назначен друг цивилен служител и това е законосъобразно", допълни главният секретар на президента.  

Попитан от Хекимян кога по-точно президентът и Десислава Радева са сключили брак, той отговори, че до напускането на ВВС г-жа Радева е г-жа Генчева.

"Не следя личния живот на президента и не знам кога е сключил брак. Второто нещо, което се спекулира е какви компенсации е получавала г-жа Генчева. Тя е получавала пари за жилището, в което е живеела под наем, като всеки друг член на ВВС. Няма значение какъв е наема - дали е 700 лв. или 1000 лв., тъй като сумата е фиксирана и е около 150 лв.", посочи още той.

"Генерал Стойков говори за всички тези документи поради една причина. 2014, 2015 година, всичко това е правено в отсъствието му. Аз не съм се чувал с него след изтичането на записите. Не е моя работа да говоря от негово име", допълни Стоянов. 

Стоянов твърди, че не знае защо ген. Стойков е бил слушан от прокуратурата и определи този запис като "една случайност". 

Той разкри и подробности за СМС-а, който е изпратил до главния прокурор Иван Гешев.

"Изпратил съм СМС на главния прокурор в неделя на 26-ти. Единственото, което съм помолил, е да се чуем с г-н главен прокурор и нищо повече. Причината е разговор между мен и Радев, във връзка със скандала с руските дипломати. Неговите думи бяха, че г-н Гешев трябва да бъде поканен, заедно с шефа на ДАНС, и да бъдат обсъдени тези неща с тях. Опитах се да се свържа с г-н Гешев, направих опит и през двата кабинета", обясни Стоянов.

"Аз уговарям срещи предварително и се обаждам по телефона, за да видя кои ден и час са удобни. Не привиквам г-н Гешев, а го каня да присъства на среща с президента", заключи главният секретар на Радев.