СДС иска оставките на министрите, отговорни за поредния шамар, който България получи от Брюксел. С тези думи, от приетата вчера декларация от СДС, започна срещата на лидера на партията Пламен Юруков със седесарите от ж.к. „Красна поляна” в София.
Да бъдеш държавник означава да носиш отговорност и, когато си се провалил, да имаш поне доблестта да се оттеглиш. Това споделиха развълнуваните членове на СДС по време на дискусията с председателя на партията.
Не може страната да се превръща в символ на корупция и обект на безпрецедентни мерки от страна на ЕК. Не може Европа да ни пази от безумията на собственото ни правителство, еврокомисарите да се чувстват засрамени от решението, което са принудени да вземат. И в същото време българският министър председател и отговорните министри, да продължават нагло да неглижират проблема и да лъжат българските граждани, които ще трябва да платят цената на поредния управленски резил – категорични бяха седесарите.
Те се обединиха около принципите в новата платформа на СДС, които са основа за съставяне на алтернатива управленска програма, която да продължи спрените реформи в страната, да върне достойнството на България и да я изведе от все по-тежката криза, в която ще я остави сегашното голямото, безумно и лошо управление.
По повод на вътрешните избори за председател и ръководство на СДС, членовете на партията от ж.к. „Красна поляна” изразиха позиция, че напълно подкрепят демократизацията на партията и внимателно следят кампанията, която кандидатите водят в момента. Те очакват новия председател, който ще бъде избран с пряко гласуване от всички седесари, да продължи да работи за консолидацията на партията около новата платформа.
Всички се обединиха около тезата на Пламен Юруков, че само така – силен, енергичен и консолидиран, СДС може да получи значимо присъствие в следващия парламент. То ще му позволи да извърши нужните на България реформи, които да намалят корупцията, да повишат ефективността на управлението, да засилят ролята на местната власт и да направят политиците отговорни пред тези, които са ги избрали, а не пред партийните централи и сенчести интереси. /БЛИЦ