На този етап ние все още се въздържаме да информираме българските граждани от не пътуване до Мексико, но ако това им се налага, нека да следят и да следват указанията на Министерството на здравеопазването и здравните служби на съответната държава - да носят маски, да избягват посещения на публични места и в този дух да ограничават контактите си до минимум. Това заяви говорителят на министерство на външните работи Драговест Горанов.
 Според него, засега  въпреки случаите на свински грип в Мексико нито една държава не е обявила забрана за своите граждани да пътуват до Мексико и да вършат бизнес. Посолството в Мексико на Р България  внимателно следи обстановката, включително и във връзка с български граждани, които постоянно пребивават в Мексико по имейл и по телефон, като ги уведомява за развитието на събитията и информацията препредава от Министерство на здравеопазването на Мексико, а също така и оценките за ситуацията на международната здравна организация.
Сто и трима са вече починалите от свински грип, а 1614 души са приети в болница със симптоми на заболяването, съобщи мексиканският здравен министър Хосе Анхел Кордоба. /БЛИЦ