"Няма кой да ни носи куфарите. Багажът се натоварва от правителствения протокол. В случая става въпрос за ръчен багаж, който г-н Каракачанов можеше да остави в самолета и той после щеше да бъде свален. 

Така министърът на финансите Владислав Горанов обясни ситуацията с военния министър Красимир Каракачанов, който слезе от правителствения самолет при посещението в САЩ, носейки лично куфара си. 

"Мисля, че се отдава твърде голямо значение на това. Краси можеше да изчака малко и да слезем първо министрите, които бяхме преценили, че трябва да сме с костюми", коментира още той. 

"Умни и красиви люде" заляха мрежата с измишльотини за посрещането на Борисов във Вашингтон

"Това не трябва да е в основата на дебата за всичко, което се случи във Вашингтон. Видяхме впоследствие, че той има нелоши костюми, с които влезе в Овалния кабинет", добави Горанов.

"Имахме предварителна подготовка за тази среща и излязохме с една декларация за стратегическо партньорство. В нея са засегнати темите, свързани с енергийната сигурност, отбранителните способности. Коментирахме темата с визите, със състоянието на региона. 

Тръмп бе изключително задълбочен в познанията си по отношение на нашия регион. Приятно съм впечатлен и изненадан от начина, по който президентът комуникира. Беше изключително дружелюбен в отношението си към България. Срещата беше безпрецедентно дълга, близо два часа, разказа Владислав Горанов.

"Когато говорим за покупката на самолети, остана впечатлението, че сме насилени за покупката на американски самолета. И сега продължаваме да смятаме, че това беше единствената изгодна сделка", добави още той.

По отношение на координационния център на НАТО във Варна, той уточни, че това ще е логистичен център за всички учения на НАТО, които се провеждат в Черно море.

Не става дума за голяма военна база, с голяма инфраструктура. И сега има военни обекти на територията на Варна, допълни Владислав Горанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!