Николай Денков от ПП-ДБ коментира как ще протече днешният парламентарен ден. Това той направи от кулоарите на Народното събрание (НС).

Има две новини от председателския съвет.

Първата е, че Главчев избяга от изслушването. Назарян каза, че е говорено с него – той казал „Да“, че ще дойде, но след час заявил, че няма.

Вероятно причината е, че някои от смените са леко казано скандални“, каза Денков.

„Втората новина е, че предварителната точна за ген. Венев… част от документите са класифицирана информация, така, че точката трябва да бъде закрита.

Това беше прието“, поясни Денков.

БЛИЦ уточнява, че по предложение на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) се очаква да бъде изслушан и председателят на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на Фондация „Даная“, от „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“.  

Вербуване и жалби: В парламента ще е горещо

В проекта за дневен ред за работа на депутатите по предложение на заместник-председателя на ПГ на ДПС Хамид Хамид се очаква да бъде изслушан бригаден генерал Венелин Венев - директор на Служба „Военно разузнаване“ към Министерство на отбраната относно изнесена информация в медиите за вербуване на разузнавачи от Служба „Военно разузнаване“ в кафене „Ларгото“ в центъра на София, от съветника по национална сигурност на премиера Николай Денков – Веселин Марков, по поръчка и по инициатива на ген. Атанас Атанасов с предложение за кариерно повишаване на разузнавачите в службата срещу лична лоялност в полза на ген. Атанас Атанасов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!