"Господари на уеба" смазаха като с валяк двуличните действия на провалилата се кандидат-кметица Мая Манолова.

От рейтинговото предаване доказаха с нейни изказвания как през последните 7 години от участието ѝ в управлението на БСП и ДПС Мая Манолова е преживяла истинско духовно прераждане по отношение на протестите.

Ето как изглежда катарзисът.

2020 г.: „Това е наистина уникален, спонтанен, нережисиран граждански протест. Истински граждански бунт“, крещи Манолова. Докато през 2013 г. е на точно обратното мнение: "Обект сме на омраза. Не се чувствам особено приятно, когато срещу себе си имам изкривени от омраза лица. Но проблемът е за тези, които мразят".

Не по-малко въртелива е и репликата й от 2020 г., когато твърди: "Този протест е имунитетът на обществото". Но през 2013 г. смята точно обратното: "Това около парламента е всичко друго, но не и граждански протест".

Ситуацията е подобна при сравнение на думите й от 2020 г.:  "Гневът на хората е причината за този протест. Гневът и липсата на справедливост. Би следвало да подкрепим младите. Там са активните", спрямо 2013 г.: "Протестът стана изцяло политически, сега ще започне втората фаза, кой ще го оглави".
 

Кощунство е точно Манолова да се представя като говорител на младите и да твърди, че са пренебрегнати, след като собствената й дъщеря и зет са настанени на високи постове в държавната администрация, и то точно по време на управлението на Бойко Борисов, срещу когото сега отчаяно съска като пепелянка. Не е ли по-редно и морално нейните роднини да подадат оставки от високите си постове, отколкото да получават големи заплати, а Манолова да разнася черни чували пред къщата на премиера?

Това обаче е въпрос на морал, който за Манолова е химера.

Не по-малък катарзис е изживял през последните години и един от сподвижниците на Мая Манолова - Григор Здравков от "Антимафия".

Борецът за правда громеше кабинета "Орешарски" и се бе прицелил в шефовете на митниците, които искаше да свали, за да се намърда на местата им. Апетитите му за високите нива на Агенция "Митници" не са от вчера. 
 

Здравков не се свенеше да напада почтен човек като Ваньо Танов, който ни напусна през 2016 година едва на 57 години, повечето от които отдаде на служба към държавата.

Завъртането на Здравков става все по-очевидно и днес, когато сипе недоказани обвинения срещу сегашния началник на митниците Георги Костов, по времето на който има рекордна събираемост на приходите от акцизи.

Към компанията на Манолова и Здравков заслужава да се прибави и шефът на кликата БОЕЦ Георги Георгиев. Изгоненият позорно от ГЕРБ-Видин активист сега е върл противник на партията и лидера, когото боготвореше.

Ето и видеото на "Господари на уеба", с което доказват въртеливата позиция на Манолова за протестите: