„БДЦ няма да участва в общи опозиционни действия, без значение в какъв формат са те“ – това заяви говорителят на партия Български демократичен център Росен Петров след срещата между БДЦ и БСП днес, съобщиха от партията.
„Ние от БДЦ вече нееднократно заявихме, че за нас приоритет е запазването на стабилността и спокойствието в страната, за да могат да бъдат доведени до край започналите реформи. Ние, разбира се, няма да останем безкритични към управлението на страната. Предстоят редица законодателни инициативи на БДЦ, касаещи развитието на икономиката и най-вече на българското производство, тъй като смятаме, че в този сектор има още какво да се направи“ – обясни Петров.

„Приехме поканата на колегите от БСП, защото го изисква политическата култура на всяка центристка партия, каквато е БДЦ – да може да води конструктивен диалог, както с партиите в дясно, така и с тези в ляво“ – категоричен бе депутатът от БДЦ и поясни, че именно това е нормалният процес на правенето на политика и БДЦ ще продължи поведението си в този дух, както са го правили и досега, залагайки на диалога в отношенията Ас всяка една партия в Народното събрание.