Напусналите лидерските постове в партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” областният координатор за Кюстендил о.р. подполковник Огнян Иванов и общинският в Дупница Николай Златарски са отказали места в листата за предстоящия вот на 11 юли, пише struma.bg

Двамата напуснаха партийните си постове след изборите на 4 април тази година в знак на недоволство срещу централното ръководство на партията, но останаха нейни редови членове.

„С Огнян Иванов решихме да не сме част от листата на партията, въпреки че беше разговаряно с нас, ние отказахме. Всеки кандидат за депутат от “Има такъв народ” сам финансира кампанията си. Аз нямам повече пари за харчене”, заяви Златарски.

„От местните структури в Дупница и Кюстендил сме предложили 8 души за листата за предстоящия вот. Чакам одобрението им от националното ръководство и тогава ще ги обявя”, допълни той.

Бизнесменът Златарски, който е собственик на верига магазини за хигиенни материали в Дупница и Бобов дол, събра 900 преференции на изборите на 4април за народни представители. Той беше трети в листата и до последно депутатското му място беше гарантирано от централата на “Има такъв народ”.



Секретарят на партията Виктория Василева в последния момент се отказа да влезе като депутат от столицата и влезе в парламента с вота от 10-и МИР – Кюстендил. Така Николай Златарски остана извън Народното събрание. Разочарован от постъпката й, той се отказа от лидерския пост и остана редови член на партията.

Преди около седмица за неговото място като координатор на “Има такъв народ” в Дупница беше избран стоматологът д-р Здравко Данаилов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ