Депутатът от „Възраждане“ Елена Гунчева определи написаното от нея в интернет като „шега“.

Спецпрокуратурата я проверява за престъпление против Републиката. В личния си профил във Facebook народният представител написа: „Не се отчайвайте, има някаква надежда - Русия има високо точкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата“.

„Аз мисля, че един ироничен пост беше доста неправилно разбран. На първо място повечето не осъзнават, че точно същия ден Русия каза, че всеки, който изпрати оръжия, което тя е предоставила на свои държави, които е смятала за братски, то ответният удар няма да закъснее“, обясни тя позицията си пред Bulgaria on Air.

„Аз просто казах какво може да се случи, ако България на практика обяви война, като изпрати оръжие в Украйна. Това е един много сериозен проблем и аз мисля, че неглижирането му вече е приравнено към държавна измяна. Кога се прави умишлено такъв скандал?

Когато има нещо важно, което не трябва да бъде забелязано. А кое е важното? Важното е, че след няколко дена изтича срокът на мораториума върху цените в енергетиката“, припомня Гунчева.

След скандала тя вече щяла да се съобразява с постовете си в социалните мрежи, но ще продължава да стои зад своите убеждения.