„По-разумно е да се направи опит за кабинет, а не страната да е в непрекъсната спирала от избори в условия на война, енергийна и икономическа криза.“ Това заяви организационният секретар на БСП Борислав Гуцанов в предаването “Преди всички” по БНР.

„Има повече разум в партиите вече и се осъзнава отговорността, мисли се не в емоции, а в приоритети. Ние започнахме да поправяме своите грешки - имаме и управленска, и законодателна програма, около които да се обединим и на които да стъпим”, категоричен беше Гуцанов.

„БСП е готова да разговаря за правителство с всички без ГЕРБ и ДПС. „Възраждане“ биха били огромен компромис заради близките им позиции и съвпаденията в гласуванията с ДПС“, каза още той.

“Нека да не гадаем за името на бъдещ премиер, всичко ще се развие едва след като президентът избере на кого да връчи мандата. Възможни са всякакви подходи, като има логика най-голямата партия да предложи име на премиер. Страната ни е на път да загуби 4 милиарда по Плана за възстановяване и устойчивост, трябва да сме мъдри”, обобщи организационният секретар на левицата.

„Радвам се, че ще има консултации, защото първите не се състояха и просто бяхме привикани на “Дондуков“ 2. Сега президентът постъпва правилно в тази тежка ситуация. Трябва ни разум, а и всеки е отчел своите грешки“, смята Гуцанов.

„Аз подкрепям идеята за избори през октомври, защото трябва да създадем условия за по-висока избирателна активност. БСП не се притеснява от избори, ние сме винаги готови, но трябва да отчитаме кое е най-добро за страната”, обобщи Борислав Гуцанов.