Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев направиха много служебното правителство, от което бяха част, да покаже един нов път за развитие на страната. Както и да вдигнат авторитета и рейтинга на господин президента за следващия му мандат. Не знам какви са били неговите очаквания.

Така Андрей Гюров от „Продължаваме Промяната” коментира критиките, които държавният глава отправи спрямо партията в ефира на Нова тв.

„Ако президентът си е мислил, че това е политическо инженерство, което ще следва да прокарва идеите на личности или институции, то значи грешката е у него. Ние сме влезли в политиката не да изпълняваме нечии заръки, а да отстояваме принципите си и да работим в полза на гражданите”, добави той.

Дали Радев обаче е техният „политически баща”, депутатът каза:

„Ние нямаме бащи или майки в политиката”.

В последните месеци от „Продължаваме Промяната” наблюдавали, че вместо да се разгражда моделът и да се работи в посока съдебна реформа и борба с корупцията, се виждало реставриране на модела и връщане на кадри на ГЕРБ и ДПС в управлението.

„За всички е ясно колко координирани са действията на Президентството, служебното правителство и партия ГЕРБ”, каза още Гюров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук