Костадин Костадинов от Възраждане е един наистина добър драматург, но това не е една партия, която заслужава вниманието на хората, които искат България да се развива, категоричен бе Гюров.

Едва ли някой още вярва на Бойко Борисов. Искам да го попитам г-н Борисов защо Нефтохим последните 10 години не е регистрирал печалба и защо не е плащал данъци в България? С тези думи от ефира на Нова телевизия се обърна Андрей Гюров към лидерът на ГЕРБ.

По думите му трябва да си спестим съботно-неделните сказки от шипковия храст и да обърнем внимание на това, което държавата трябва да свърши.Трябва да се спарим с инфлацията, да приемем еврото и да спрем корупцията, каза още той.

Що се отнася до вотът на недоверие, той заяви, че все още вярва, че в НС има хора, които искат да сложат България на Евроатлантическия път без корупция. Водят се разговори на ниво МС, на ниво група, говоря  с много депутати. Нямам предвид конкретни хора, ние разговаряме за кауза. Каузата е една свободна България в която няма корупция, уточни той.

Гюров е на мнение, че ГЕРБ и ДПС се притесняват, че все повече депутати ще се обърнат към вътрешния си глас и няма да подкрепят вота на недоверие.

Що се отнася до изказването на Радев за пазаруването на депутати, Гюров заяви, че е бил подведен от екипа си, защото те не предлагат постове, а кауза.

Хората, с които разговарях от ИТН, ми споделиха, че са подложени на много тежък натиск и тормоз, обясни Гюров.

По думите му в ПП никога не се обсъждат персонални назначения. Формулата на кабинета не зависи от персонажите, а от каузите за които се бори. Ние отваряме вратата към всеки депутат, които иска да се развива България, а не да се връща страната към модела срещу когото се борихме.

Гражданите в защита на Минчев пред НС ни помолиха, когато се срещнахме с тях, да не се отказваме, допълни депутатът от ПП.