Още от самото начало коалицията ни е показала, че не се правят уговорки на тъмно. Всички разговори са в коалиционен формат. Това заяви в ефира на Нова тв и "Здравей, България" кандидатът за шеф на БНБ от ПП Андрей Гюров.

"Що се отнася до Македония. Няма правени договорки на тъмно, но въпросът е обсъждан. Пътят за развитие на България минава през приемането на РСМ в ЕС", категоричен е той. 

Слави заговори за трусове в коалицията и нови избори и предупреди Петков да...

По думите му няма никакви тайни уговорки по тази тема. 

"Поетите ангажименти ще бъдат спазени, преди да бъде отворена вратата на РСМ към преговори", уточни той. 

"Слави не е поставил ултиматум. Според мен просто казва, че темата за РСМ трябва да се обсъжда и да има развитие през следващите седмици", уточни Гюров. 

По думите му има съвкупност от кризи, но не трябва да се слагат червени линии, а да се стига до консенсус. 

"По темата БНБ това, което ни обединява е, че не търсим позиция за човек, а човек за пост. Заявените кандидати не спечелиха подкрепата на коалицията, съответно се стигна до това в момента. Не се стигна до единна кандидатура. Има двама кандидати. Те представят вижданията си и това дава добър избор на народните представители", добави Гюров.

"Виждаме, че г-н Каримански е много амбициозен, три парламента се стреми към този пост. Не очаквам да оттегли кандидатурата си, не виждам защо и аз да го правя. Приел съм номинацията от ПП най-вече заради отговорност към задачите, които предстоят в БНБ", каза той.

"Имаме подкрепата на своите парламентарни групи. ДБ също ще ме подкрепят. За мен най-важно на този етап е да спечеля подкрепата на коалицията. Предстои и БСП да вземат своето решение. С тях проведох добри конструктивни разговори", заяви Гюров и добави, че към момента опозиционните партии не са сигнализирали кого ще подкрепят. 

По думите му в момента има да се гласуват много важни неща - Закона за съдебната власт, закриването на Спецсъда, БНБ.