Акъл на президента не даваме, но подобни хитлеристки символи и знаци са недопустими. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след семинар на ПГ на „БСП за България" в Боровец, във връзка с появилата се хитлеристка снимка на Пламен Узунов, който е част от екипа на президента, съобщава Фокус“. 
По думите й президентът взима собствените си самостоятелни решения. „Нашата политическа позиция като партия остава. Не е променена от това, което сте чували. Подобни хитлеристки символи, знаци за нас са недопустими. Позицията ни е принципна“, каза Нинова.

Попитана дали президентът трябва да освободи Пламен Узунов от екипа си, Нинова отговори: „Решението да вземе президентът Радев като държавен глава“. 

Лидерът на социалистите коментира и разсекретената стенограма за КТБ. По думите й изводът е, че Бойко Борисов е целял единствено смяната на кабинета „Орешарски“, без да държи за вложителите в банката.

„Да, смятаме, че президентът трябваше да разсекрети стенограмата. Има в нея информация, която може да се получи от заседанието при президента Плевнелиев. Вероятно има още много информация по този случай, която не знаем.“, каза Нинова.

Според нея разсекретяването на стенограмата е правилен ход.