България има своите проблеми. Но корупцията няма пряка връзка с приемането ни в Шенген. Австрия, с нейния министър-председател, в момента се бори във вътрешнопартиен план с корупцията. И на него му трябва аргумент - разиграва картата корупция срещу сигурност.

Това коментира евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в ефира на Нова телевизия.

За хартиената бюлетина, той каза, че гражданите искат да гласуват по два начина. „Нека да дадем право и на двете страни. Слушам небивали аргументи, че спирачка пред приемането на България в Шенген е това, че парламентът е приел хартиената бюлетина. 90% от европейските държави гласуват на хартия”, посочи Кючюк.

Евродепутатът смята, че трябва да бъде направено всичко възможно да има правителство, което да изведе страната от кризите. „Влизаме в трапа. България се отдалечи от Шенген и се отдалечава от Еврозоната. Европа очаква от нас да отговорим на предизвикателствата”, обясни той.

Дали ДПС би подкрепило правителство на Николай Габровски евродепутатът не уточни. От партията искат първо да се запознаят с програмата и структурата на проектокабинета. „Нека процедурата се извърви докрай. Следващите два дни са ключово важни”, е мнението му.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук