Тримата големи - главният прокурор и председателите на двете върховни съдилища, за нас са равни. Това подчерта в интервю за предаването "Политически НЕкоректно" по БНР Илхан Кючюк от ДПС.

"Ние поставяме много силен акцент върху отнемането на централизиран надзор на главния прокурор. Ние искаме да има една децентрализирана процедура, тоест над главния прокурор да няма Бог, а да има възможност тази централизираност да бъде разсеяна", каза Кючук.

"За нас Брюксел не е чужбина, за нас Брюксел е част от Европейския съюз и ние работим от 15 години, за да утвърдим ролята на България в европейските институции", коментира Кючюк по повод предстоящото посещението на депутата Хамид Хамид в Брюксел:

"Правим го като евродепутати с моите колеги и винаги сме насърчавали българските политически сили да бъдат активни участници в техните политически семейства, а дори и да излезем отвъд рамката на нашите семейства, като изградим национални политически позиции. 

Да, господин Карадайъ беше в Брюксел и господин Хамид възнамерява да пътува. Има много теми, по които искаме да продължим диалога с нашите партньори. И конституционните промени, и "златните паспорти“, и законопроектите за обществените поръчки, и други важни антикорупционни закони".

Евродепутатът коментира и темата за дейността на депутата Делян Пеевски:

"Пеевски е обществена личност, народен представител, обикновен депутат, идва всеки ден в Народното събрание. Винаги е бил активен в работата си с членовете и симпатизантите на ДПС. 

Не е трудно да се погледне къде ДПС има устойчиви резултати и бележи ръст. Това са основно регионите, където господин Пеевски е много активен участник в организационната дейност на партията. 

Ние стоим до господин Пеевски до момента, в който правосъдието в Съединените американски щати не излезе с официална позиция".

Задкулисната власт, която дърпа конците, е огромният проблем на България, добави Кючюк:

"А не да се вторачвате върху това какво е господин Пеевски и защо мразят ДПС, защото имат интерес да мразят ДПС, защото имаме какво да дадем на българската демокрация".