От ИТН излязоха с извънреден брифинг, на който прочетоха декларация от името на парламентарната група на партията. тя бе прочетена от Виктория Василева.

Парламентаризмът се свежда до това: „Моля ви, направете правителство, защото в следващия няма да влезем“. Парламентаризмът е готовност на един г-н да се жертва за министър, въпреки че никога никой не го е канил. За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 депутата. А не беше ли нахалство да ни молят да направим правителство в миналия парламент, когато имахме по-малко депутатите, само защото се страхуваха да идат на нови избори? 

Тя разкри моменти от преговорите, които ИТН водеше с станалите партии: „Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха. Това беше път за проправяне на път за постове и влияние. Искаха да овладеят регулаторите. Не има дадохме и това ги доведе до лудост“.

Твърдят, че говорим нагло и безотговорно, не ние просто сме честни и истински. Очевидно е, че не са свикнали, свикнали са всичко да се уговаря с шушукане.

"Никога не са искали разговор за политики. Това беше просто да се проправи път към постове и влияние. През цялото време чакаха другия разговор кои министерства ще получат. Това ги доведе до лудост. Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова, Мая Манолова няма да се подпише под споразумение с БСП.

Няма как да изтрият срама от лицата си. Безпомощни са да се оправдаят", прочете Виктория Василева.

Страхотен парламентаризъм дами и господа. Поздравления!

Няма как да изтрият срама от лицата си. Безпомощни са да се оправдаят. Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще останем като хора, които държат на думата си", прочете Виктория Василева.

В последното издание на Панорама Дончева каза, че лидерите няма нужда да водят честна кампания. Повтори го два пъти да не би някой да не я е разбрал.

Искам да благодаря на всички, които показаха омразата си. На всички, които се опитаха да ни омаскарят. Омаскарихте себе си. Благодарение на натиска, структурите на ИТН са много единни. Омаскарихте себе си. ИТН е има кауза, която е жива и много повече от нас. 
Време е някой да изхвърли боклука", завърши тя.