Борисов сигурно стои и търка ръце като гледа провала. Тези партии трудно биха преодолели Тошко Йорданов, който сутрин обед и вечер се караше на кого ли не. Това заяви политологът Слави Василев в ефира на bTV.

„Наблюдаваме абсолютен провал на „Има такъв народ“. Би следвало те да участват в диалога активно не само по политики а по същество, особено ако има неприемлива кандидатура в проектокабинета им., каза още Василев за неясната ситуация около гласуване на мандата, която не бе и заложена в дневния ред на НС като точка. Пламен Николов вчера се отказа да бъде премиер. 

Според Георги Киряков не сме само в парламентарна, но и в конституционна криза и случаят трябва да се тълкува от КС.

Според политолога няма как де се прогнозира засега какъв ще е ефектът на евентуални следващи избори и дали се е увеличила подкрепата за ИТН или за ГЕРБ.

„Още след изборите на 11 юли беше ясно, че няма да се постигне подкрепа за партията на Слави Трифонов и проектокабинета му. Начинът на обявяване на първото проектоправителство, без да са излезли официалните резултати от ЦИК, както и заявката за безусловна подкрепа, бяха едни от индикаторите“, смята той.

Върви се към сценарий избори до дупка. Посочи още Киряков.

Той допълни, че България няма нужда от правителство, защото такова има. България има нужда от работещ парламент. В момента се занимават с конституционни казуси, вместо да приемат кабинет

Той коментира и отношенията между ИТН и ДБ. „Ако кажат, че казусът с Петър Илиев е изгорил мостовете помежду им, това не е вярно. Христо Иванов още в началото бе заявил посоката на разговорите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!