"Парламентът е много слаб, това го видях още в първото заседание. Когато вие се явявате на конкурс и няма избран кандидат, то процедурата започва отначало.

А тук изведнъж се реши, че ще се продължи по същите правила. Обясни се, че практиката е била такава. Ама тя може да не е хубаво", каза Ива Митева във връзка с избора на председател на Народното събрание (НС).

Ива Митева

"Правото е натикано в миша дупка. Сега, според мен, е по-добре да няма парламент. Последните закони са много лоши. Този парламент не би се справил с всички задачи, които е сложил пред себе си. 

Нека им се плаща тогава, когато ходят на заседания. Те могат два месеца да нямат заседание и да им се плаща затова.

Вие като не ходите на работа, не получават и пари, нали?! И чак го въведоха в правилника, което още повече ядоса хората", каза Митева в сутрешния блок на БНТ. 

"Много са кандидатите за третия мандат, но никой не разбира експертен и технически кабинет. Не съм сигурна, че и тези, които го искат, разбират за какво става на въпрос.

Трябва да има ясни цели и приоритети. Трябва да се видят имената. Такива имена не сме видели, а това би улеснило и президента Радев.

Ако се извадят имена от нафталина ще отврати още повече хората", категорична е Митева.