Не смятам, че има някаква коалиция, просто конфигурацията в парламента е такава, че трудно се събират мнозинства и се взимат решения. Това каза председателят на 45-ото Народно събрание и депутат от "Има такъв народ" Ива Митева пред журналисти след Председателския съвет по повод проваленото заседание на парламента.

Председателят на Народното събрание поясни, че не е била в пленарна зала при отхвърлянето на програмата. "Не смятам, че има някаква коалиция. Просто виждате, че конфигурацията е такава, че трудно се събират мнозинства и трудно се взимат решения", допълни още Ива Митева.

Ива Митева отговори и на въпрос дали утре очаква отново да се случи същото с програмата за работа на парламента. "От разговорите, които проведохме, обстановката е спокойна. Смятам, че ще съберем необходимите гласове за откриване утре на заседанието и провеждането му.

Тъй като петък е почивен ден, народните представители ще имат време до 18.00 ч. да си внасят предложенията за другата седмица. Другата седмица знаете, че първата сряда е ден на опозицията. Те ще имат възможност да си внесат и точки, които сме длъжни да разгледаме в пленарното заседание", обясни Ива Митева.

Тя обясни, че утрешното заседание е пленарно заседание. "Народното събрание заседава сряда, четвъртък и петък. Имаме пленарно заседание от 9.00 ч., но при определен дневен ред", заяви още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!