„Раздвижихте въздуха. Това правите последните 2-3 месеца. Нищо конкретно не чухме, а само чухме това, което говорихте в разни интервюта за последните месеци“, това заяви Тома Биков от ГЕРБ във връзка с дългите словоизлияния в Народното събрание (НС) от страна на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на тема подслушвания.

БЛИЦ припомня, че по време на изслушването на министъра на Румен Радев, той изпусна нервите си и скочи на Десислава Атанасова от ГЕРБ.


Бойко Рашков, Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Ако сте смел човек, за какъвто се опитвате да се представите, а не сте социалистически милиционер, трябва да излезете и да кажете всичко, а не да мишкувате и да се криете зад закона и да се правите на мъж.

Последните часове харчите по 117 хиляди лева от българските данъкоплатци. Толкова излиза час работа на Народното събрание.



25 години стари милиционери разигравате цяла България със скандали за подслушвания.

Ясно е, че ходихте на закриването на кампанията на „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) и показахте от коя политическа сила сте, а не сте служебен кабинет.

Нещо не сте в час.

Ако сте против да бъде подслушван Васил Божков и агитката му, която бе на протестите, то значи не работите за обществото и държавата“, отсече Биков.

„Започвате работа като ПР на президента Румен Радев, а не като служебен министър“, допълни той.



Тук обаче шефката на Народното събрание (НС) Ива Митева, която е от парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН), го прекъсна и заяви: „На ръба сте на правилника, за да ви изгоня“.

„Не! Не ме гонете. Аз съм баща на вашата парламентарна група“, пошегува се Биков, визирайки подвикванията от миналата седмица от страна на ИТН към него.

БЛИЦ припомня, че малко след това Биков даде култов семеен съвет към депутатите на Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!